Bağla

Login və ya Yeni qeydiyyat

Şifrəni unutmusan?


Küncütlü peçenye

  • Müəllif  Asef

Küncütlü peçenye

 

Take.Az küncütlü peçenyenin hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi: 

70 q un
60 q kərə yağı
120 q şəkər tozu
1 yumurta
1 paket vanilli şəkər tozu
1 ç.q. təzə sıxılmış limon şirəsi 
160 q küncüt 
0,5 ç.q. qabartma tozu
0,5 ç.q. duz

Un, qabartma tozu və duzu qarışdırın. 
Yumşalmış yağı şəkər tozu ilə çalın, yumurta, vanil və limon şirəsi əlavə edib mikserlə 20-30 saniyə çalın. 
Sonra mikserin sürətini azaldın, çalmağı dayandırmadan unu az-az əlavə edin. 
Küncütü əlavə edib qaşıqla qarışdırın (küncütü əvvəlcədən qovura da bilərsiniz). 
Sobanı 180 dərəcə qızdırın. Siniyə perqament döşəyin. Çay qaşığı ilə xəmirdən götürüb bir-birindən 3-4 sm aralı olmaqla perqamentin üzərinə düzün. 
8-15 dəqiqə bişirin. Diqqətli olun ki, yanmasınlar. 
Qaynar olanda bu peçenyelər yumşaq və yapışqan, soyuyanda isə quru və xırtıldayan olur. 

Nuş olsun! 



Oxşar mövzular:
  • "Gecə" tortu
  • Yumşaq içlikli limon keksi
  • Mətbəx sirləri: "Noktürn" piroqu
  • "Qırmızı məxmər" peçenyesi
  • Mətbəx sirləri: Kəsmikli şokolad piroqu


  • Gerİ dön


    0 şərh

    İnformasiya

    Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
    Şərh əlavə etmək üçün sayta daxil olun və ya qeydiyyatdan keçin.

    ONLİNE

    1. Son şərhlər
    2. Şərhçilər
    ferhadpro
           Нет
    Şərhləri: 2
     
    «     Noyabr 2019    »
    BeÇaÇCaCŞB
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930