Bağla

Login və ya Yeni qeydiyyat

Şifrəni unutmusan?


Mətbəx sirləri: Pendirli-yerkökülü börek

  • Müəllif  Asef

Tərkibi (8 pay): 

3 x.q. yağ
3 yuxa (xəmir)
1 su st. süd
1 yumurta

iç: 
200 q ağ pendir
2 yerkökü
10 budaq cəfəri
0,5 armudu st. çörəkotu
1 x.q. pul bibər 
duz (zövqə görə)

yağ (sinini yağlamaq üçün)

Yağı əridin. Yumurta ilə südü çalın. Əridilmiş yağı əlavə edin. 

İç: yerkökünü sürtgəcdən keçirin, əzilmiş pendir, doğranmış cəfəri, çörəkotu və pul bibər əlavə edib qarışdırın. Duz vurmazdan əvvəl dadına baxın ki, duzu çox olmasın.

Yuxanı açın, üzərinə yağ+yumurta+süd qarışığından çəkin. İkinci yuxanı üzərinə sərin, yenidən qarışıqdan çəkin. Üçüncü yuxanı da sərib qarışığın qalanını üzərinə yayın. 

İçi yuxanın üzərinə bərabər qaydada çəkin. Rulet kimi bükün. Çalışın, sıx bükün. Belədə doğramaq asan olacaq.  

Sinini yağlayın. Ruletdən barmaq qalınlıqda dilimlər kəsib siniyə düzün. Əvvəlcədən 200 dərəcə qızdırılmış sobada üzəri qızaranadək bişirin. 

Nuş olsun!




Oxşar mövzular:
  • Mətbəx sirləri: Kəsmikli şokolad piroqu
  • Meyvə pizzası – HAZIRLANMA QAYDASI
  • Mətbəx sirləri: Qarabaşaqlı bibər dolması
  • Qiyməli Pide...
  • Bibərli zapekanka


  • Gerİ dön


    2 şərh


    • beyendimedim nese tekwuelerrrr


    • AYNUR
    • Xəbərlər: 27
    • Şərhlər: 2329
    • İCQ:


    • ilk werh menden twkler


    • suraye
    • Xəbərlər: 12
    • Şərhlər: 178
    • İCQ:

    İnformasiya

    Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
    Şərh əlavə etmək üçün sayta daxil olun və ya qeydiyyatdan keçin.

    ONLİNE

    «     Dekabr 2019    »
    BeÇaÇCaCŞB
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031