Bağla

Login və ya Yeni qeydiyyat

Şifrəni unutmusan?


Qara qarağatla piroq (RESEPT)

  • Müəllif  Admin
 

 

Qara qarağatla piroqu bişirmək çox asandır. Piroq yumşaq və yüngül alınır.

Lazım olan məhsullar:

- Un - 1 stəkan

- Qara qarağat - 400 qr

- Qabartma tozu - 1 paket

- Duz - 1 çimdik

- Yumurta - 2 dənə (iri)

- Şəkər tozu - 150 qr

- Kərə yağı - 100 qr

- Süd - 70 qr

- Vanilin - 1 paket

- Şəkər kirşanı ("pudra") - 3 xörək qaşığı

Qara qarağatla piroqun hazırlanması:

1. Un, qabartma tozu və duz qarışdırılır.

2. Yumurta şəkər tozu ilə ayrı qabda 3 dəqiqə ərzində mikserlə yaxşı çalınır.

3. Yumurtalı-şəkərli kütləyə əridilmiş kərə yağı, süd və vanilin əlavə olunur və yenə də eynicinsli kütlə alınana kimi yaxşı qarışdırılır.

4. Qabartma tozu və duzla qarışdırılmış un əlavə olunur və yaxşı çalınır.

5. Formaya perqament kağızı sərilir, xəmir tökülür, hamarlanır.

6. Xəmirin üzərinə qara qarağat qoyulur, üzərinə 1 xörək qaşığı şəkər kirşanı səpilir.

7. Soba əvvəlcədən 180 C kimi qızdırılır və piroq təxminən 45 dəqiqə ərzində bişirilir.

8. Hazır piroq soyudulur və üzərinə 2 xörək qaşığı şəkər kirşanı səpilir.

Nuş olsun!




Oxşar mövzular:
  • Kəsmikli-limonlu peçenye (RESEPT)
  • Evdə Nutellanın hazırlanması (RESEPT)
  • Şokoladlı-almalı əlüstü piroq
  • Gavalı piroqu
  • Mətbəx sirləri: Kəsmikli şokolad piroqu


  • Gerİ dön


    0 şərh

    İnformasiya

    Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
    Şərh əlavə etmək üçün sayta daxil olun və ya qeydiyyatdan keçin.

    ONLİNE

    1. Son şərhlər
    2. Şərhçilər
    narmin776
           Нет
    Şərhləri: 1
     
    «     Oktyabr 2019    »
    BeÇaÇCaCŞB
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031 
    Style I Style II Style III