Bağla

Login və ya Yeni qeydiyyat

Şifrəni unutmusan?


"Xoruz" salatı

  • Müəllif  Admin
'Xoruz' salatı

"Xoruz" salatının hazırlanma qaydasını təqdim edirik

Tərkibi: 

2 toyuq budu

1 soğan

3 yumurta

100 q bərk pendir

0.5 st. uzun düyü

3 marinə edilmiş xiyar

2 yerkökü 

2 diş sarımsaq 

150 q mayonez

1 ədəd qara zeytun

1 bolqar bibəri 

göyərti 

Toyuq budunu suda bişirib soyuduqdan sonra əti sümükdən ayırın. Düyünü, yerkökü və yumurtaları ayrılıqda qaynadın. Sarımsağı əzib mayonezlə qarışdırın. 

Perqamenti xoruz formasında kəsib buluda qoyun. Üzərinə azca su çiləyin (ya da salfeti isladıb üzərinə çəkin). 

Aralarına mayonez çəkməklə lay-lay düzün: düyü + xırda kubik doğranmış yerkökü (dimdik üçün balaca hissəsini saxlayın) + xırda doğranmış soğan + ət + nazik fal-fal doğranmış xiyar + sürtgəcdən keçirilmiş yumurta + sürtgəcdən keçirilmiş pendir. Salatın kənarlarına da mayonez çəkin. Qara zeytundan göz, yerköküdən dimdik, bolqar bibərindən xoruzun quyrugu və pipiyini düzəldin, göyərti ilə bəzəyin. 

Soyuducuda bir neçə saat saxlayın. 

Nuş olsun!



Oxşar mövzular:
  • Mətbəx sirləri: Suxarılı yay salatı
  • Mətbəx sirləri: "Marinara" salatı
  • "Qar təpələri" salatı
  • Ananaslı krab salatı
  • "Süngər Bob" salatı


  • Gerİ dön


    0 şərh

    İnformasiya

    Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
    Şərh əlavə etmək üçün sayta daxil olun və ya qeydiyyatdan keçin.

    ONLİNE

    «     İyul 2019    »
    BeÇaÇCaCŞB
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031 
    Style I Style II Style III