Bağla

Login və ya Yeni qeydiyyat

Şifrəni unutmusan?


Pendir ruletləri ilə toyuq şorbası - FOTO

  • Müəllif  Admin

Pendir ruletləri ilə toyuq şorbası - FOTO

Tərkibi (30 ədəd):

100 q kərə yağı

0,5 st. şəkər tozu

0,5 st. bal

1 ç.q. 9%-li sirkə

1 yumurta

3 st. un

0,5 ç.q. soda

0,5 ç.q. üyüdülmüş zəncəfil

0,5 ç.q. darçın

1/4 ç.q. duz

Qazanda yağ, şəkər tozu, bal və sirkəni qarışdırıb qızdırın. Daim qarışdıraraq qaynara düşəndə ocaqdan götürün.

Bir qədər soyudun (yumurtanı bişirməyəcək temperaturadək).

Bu müddətdə başqa qabda un, soda, duz və ədviyyatı qarışdırın. Bu qarışığın bir hissəsini ballı kütləyə qatın, yumurta vurduqdan sonra unun qalanını əlavə edin.

Eynicinsli kütlə alınanadək qarışdırın. 3 yerə bölün. Kündələyib azca yastılayın. Qida plyonkasına büküb soyuducuda 2 saat saxlayın. 

Masanın üzərinə un səpib kündələri 5 mm qalınlıqda yayın. Formalı bıçaqların, yaxud da badələrin köməyilə fiqurlar kəsin (badənin kənarını una batırsanız, daha asan kəsiləcək). Yağlanmış formalara düzün. 190 dərəcə qızdırılmış sobada 7-9 dəqiqə, kənarları bərkiməyə başlayanadək bişirin. 

Şəbəkənin üzərində soyudun. 

Nuş olsun!



Oxşar mövzular:
  • Qara qarağatla piroq (RESEPT)
  • Polyakların bal tortu
  • Mətbəx sirləri: Şokoladlı berliner
  • Mətbəx sirləri: Kəsmikli şokolad piroqu
  • ballı tort


  • Gerİ dön


    0 şərh

    İnformasiya

    Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
    Şərh əlavə etmək üçün sayta daxil olun və ya qeydiyyatdan keçin.

    ONLİNE

    1. Son şərhlər
    2. Şərhçilər
    «     Oktyabr 2019    »
    BeÇaÇCaCŞB
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031 
    Style I Style II Style III