Bağla

Login və ya Yeni qeydiyyat

Şifrəni unutmusan?


Günün resepti: toyuq ləvəngisi - FOTO

  • Müəllif  Admin
Günün resepti: toyuq ləvəngisi - FOTO


Milli mətbəximizin ən ləziz yeməklərindən olan toyuq ləvəngisinin  hazırlanma qaydasını təqdim edirik.

 

 

Tərkibi:

1 ədəd orta ölçülü toyuq

200 qram qoz ləpəsi

2 ədəd baş soğan

1 xörək qaşığı yağ

alça turşusu

duz

 

istiot


Hazırlanması

Əvvəlcə qozu ət maşınından keçirin. Daha sonra soğanı təmizləyib onu da eyni qayda ilə ət maşınından keçirin. Soğanı cunanın arasına qoyub suyunu sıxın. Suyu sıxılmış soğanı kərə yağında qovurun.

Ocaqdan götürün. Kənarda soyudun. Daha sonra qoz və isladılmış turşu əlavə edib, duz və istiot vuraraq yaxşıca qarışdırın. Toyuğu təmizləyib duz və istiot vurun. Toyuğun içinə və çölünə alça turşusu çəkərək, ləvəngini doldurmağa başlayın.

İçi doldurulmuş toyuğun qarnını sapla tikin. Qanadının altını, budlarını bıçaqla çərtin. Qızdırılmış sobada yarım saat bişirin. Hər iki üzü qızaranda , sobadan çıxarıb servis edə bilərsiniz.

Nuş olsun!


















Oxşar mövzular:
  • Dünyanın ən zərif file resepti – ağzınızda əriyəcək! (toyuğun ağ əti)
  • Narlı-badamlı quzu qovurması
  • Çörəklə bişirilmiş toyuq
  • Mətbəx sirləri: Balıq və toyuq ləvəngisi
  • Toyuq salatının hazırlanması


  • Gerİ dön


    1 şərh


    • MENİM EN SEVİMLİ YEMEYLERİMDEN BİİRİDİR

    • --------------------------------------------
      hec vaxt ozunu basqalarindan ustun tutma!!! unutmaki aftafa qizildanda olsa yeri tualetdir!!!
    • Raqsana
    • Xəbərlər: 159
    • Şərhlər: 3633
    • İCQ:

    İnformasiya

    Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
    Şərh əlavə etmək üçün sayta daxil olun və ya qeydiyyatdan keçin.

    ONLİNE

    «     İyul 2019    »
    BeÇaÇCaCŞB
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031 
    Style I Style II Style III