Bağla

Login və ya Yeni qeydiyyat

Şifrəni unutmusan?


Sağlam qalmaq üçün hər gün bu meyvədən yeyin

  • Müəllif  Admin
Sağlam qalmaq üçün hər gün bu meyvədən yeyin


 Xurmanın tərkibi C və A vitaminləri ilə zəngindir. Vitamin C immuniteti artırır, soyuqdəyməni azaldır. Bundan başqa, bu vitaminlər dərini yaxşılaşdırır, kapilyar damarları möhkəmləndirir. Vitamin A isə öz növbəsində zehni möhkəmləndirir, qocalmanın qarşısını alır.

 
Xurmanın tərkibində dəyərli minerallar var. Kalsium sümük, diş, saç və dırnaqları möhkəmlədir, kalium isə orqanizmdə duz dövranını tənzimləyir. Eyni zamanda, xurmanın tərkibində qan yaradan dəmir də var.
 
Xurma insan orqanizmində metabolik prosesləri gücləndirir. Həzmə kömək edir. Tərkibində həzmi sürətləndirən bakteriyalar var. Buna görə də həkimlər pəhriz zamanı xurmanı məsləhət görürlər. 
 
Ürək-damar xəstəliklərində xurma bir nömrəli meyvədir. Aterosklerozun, varikoz-damar genişlənməsinin qarşısını alır, sümüyün möhkəmlənməsində xeyirlidir.
 
Təbii sidikqovucudur. Böyrək xəstələrinə bu meyvəni bol-bol yemək məsləhətdir.



Oxşar mövzular:
  • 7 gün xurma ilə qatıq yesəniz... - PƏHRİZ
  • Hər gün bir xurma yeyin! - FAYDALARI
  • İnsan sağlamlığı üçün faydalı qidalar
  • Ömrü uzadan meyvələr hansılardır?
  • Xərçəngdən, insultdan və infarktdan qoruyan giləmeyvə


  • Gerİ dön


    0 şərh

    İnformasiya

    Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
    Şərh əlavə etmək üçün sayta daxil olun və ya qeydiyyatdan keçin.

    ONLİNE

    -
    Hamısına bax
    1. Son şərhlər
    2. Şərhçilər
    boreç
           Нет
    Şərhləri: 1
     
    DavidAcurn
           234322857
    Şərhləri: 1
     
    Səssiz_Küçədə_Tək_Kölgə
           Нет
    Şərhləri: 1
     
    Zayka_786
           Нет
    Şərhləri: 1
     
    Gülşen
           Нет
    Şərhləri: 1
     
    fidanmelikov99
           Нет
    Şərhləri: 1
     
    «     Avqust 2019    »
    BeÇaÇCaCŞB
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031 
    Style I Style II Style III