Bağla

Login və ya Yeni qeydiyyat

Şifrəni unutmusan?


Qara çörək ağ çörəkdən niyə bahadır? -EKSPERT RƏYİ

  • Müəllif  Admin
Qara çörək ağ çörəkdən niyə bahadır?

Çörək bütün dünya mətbəxində bu və digər şəkildə istifadə edilir. Azərbaycan mətbəxində isə hər yeməyin yanında mütləq çörək olmalıdır, istər ağ, istərsə də qara...

Dietoloqlar deyir ki, ağ undan hazırlanmış çörək və s. un məmulatları yeyən insanda piylənmənin, mədə-bağırsaq sistemi xəstəliklərinin və s. pozulmaların riski artır. Bu problemlərdən qorxanlar qara çörəyə üz tutur. Qara çörəyin isə qiyməti ağ çörəkdən bahadır.

Məsələ ilə bağlı Azad İstehlakçılar Birliyinin sədri Eyyub Hüseynov deyib: "Qara çörəyin baha olmasının səbəbi ölkəmizdə çovdar ununun istehsal edilməməsidir. Çovdar unu əsasən Rusiyadan gətirilir”.

Tibbi ekspert Adil Qeybulla açıqlamasında deyib ki, həqiqi çovdar unundan hazırlanan qara çörəklər olduqca faydalıdır. Qara çörək toksinləri orqanizmdən çıxarır. Onun tərkibi dəmirlə zəngin olduğundan hemoqlobini aşağı olan insanlara məsləhət görülür.

Dietoloqlar piylənmədən əziyyət çəkənlərə qara çörək yeməyi məsləhət görürlər. O, aşağı kalorili olması ilə seçilir, xolesterinin miqdarını aşağı salır, bədəndəki yağları yandırır.



Oxşar mövzular:
  • Yeni "Qara Barbi" peyda oldu - FOTOLAR
  • Qara çayın zərərləri
  • Soyuqdəyməni və qripi müalicə edən MÖCÜZƏLİ BİTKİ
  • Qara nöqtələrdən qurtulmaq üçün darçın maskası
  • Qara Çayın Faydaları


  • Gerİ dön


    0 şərh

    İnformasiya

    Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
    Şərh əlavə etmək üçün sayta daxil olun və ya qeydiyyatdan keçin.

    ONLİNE

    Men_Seni_Sevirdim❤
           Нет
    Şərhləri: 1
     
    Şahin_Kulu zadehzzz
           Нет
    Şərhləri: 1
     
    Sənan H-ov
           Нет
    Şərhləri: 1
     
    Medine57
           Нет
    Şərhləri: 1
     
    «     Yanvar 2018    »
    BeÇaÇCaCŞB
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031 
    Sono Andato :)

    Sono Andato :)

    7-11-2017, 11:31

    Style I Style II Style III